Dacă ești începător și doar ce ai descoperit pariurile sportive, am alcătuit un scurt ghid practic pentru tine cu cele mai bune sfaturi și recomandări ce le avem pentru tine.

PARIURILE ONLINE VS AGENȚIILE DE CARTIER

Pariurile online reprezintă o alternativă nu doar viabilă dar necesară pariurilor offline, sau în alte cuvinte o altervativă la agențiile de “cartier”. Dacă pariezi la casele de pariuri offline îți faci o mare defavoare, chiar și atunci când câștigi dat fiind faptul că oferta acestor case de pariuri este mult mai slabă decât a caselor de pariuri online. Și când spun acest lucru mă refer atât la cote cât și la tipuri de pariuri disponibile. Iar când vine vorba de pariurile live, nu există loc mai bun de a paria decât online.

Un alt avantaj major reprezentat de casele de pariuri online sunt bonusurile și ofertele disponibile. Iar aici nu mă refer doar la bonusurile de bun venit ci și la bonusurile de care ai parte ca și client existent. Iar aceste oferte de cele mai multe ori se extind și la alte produse ale operatorului, precum pocher sau cazino. Astfel un alt avantaj este că ai la dispoziție mai multe produse sub un singur cont, ceea ce face întreaga experiență de jucat online mult mai facilă.

DE CE AM NEVOIE PENTRU A PARIA ONLINE

Printre lucrurile necesare pentru a paria online este un calculator (sau mobil, tabletă) și o conexiune la internet. Dacă ești pe această pagină și citești aceste rânduri este de înțeles că aceaste două lucruri nu îți lipsesc. Astfel încât putem trece la următorul lucru și anume un cont la o agenție de pariuri online.

Pe prima pagină vei găsi o listă actualizată a agențiilor de pariuri ce au o ofertă sau un bonus de bun venit pentru deschiderea unui cont prin bonuspariuri.net. Recomandarea nostră este deschiderea primului cont la o “bursă de pariuri” precum Betfair, deoarece este o agenție cu ajutorul căreia poți revendica mult mai ușor ofertele de la celelalte case de pariuri prin metoda numită “matched betting”. Îți voi explica pe scurt această metodă în cadrul alcătuirii unui bankroll.

CUM ÎMI CONTRUIESC UN BANKROLL

Odată ce ți-ai deschis primul cont la o agenție online ești a un pas distanță de plasarea primului tău pariu și nu în cele din urmă a revendicării primului tău bonus. Însă înainte de a plasa primul pariu este nevoie de efectuarea primei tale depuneri. În pagina despre metodele de platădisponibile, am descris avantajele și dezavantajele celor mai populare metode de plată. Dacă dorești poți consulta acea pagină pentru a alege metoda de plată care ți se potrivește.

După efectuarea primei depuneri ești în postura de a plasa primul tău pariu și revendicarea primului bonus.

Mai sus ți-am recomandat bonusul de la Betfair ca fiind primul ce să-l revendici pentru a ușura revendicarea celorlalte oferte prin metoda matched betting. Această metodă vine în ajutorul pariorului prin faptul că unele bonusuri necesită un rulaj minim înainte ca o retragere să poată fi efectuată. Iar cu metoda de matched betting poți efectua acest rulaj fară a risca bonusul.

Iată un exemplu simplu cu bonusul de la Fortuna.

[Mențiune: Momentan bonusul Fortuna nu necesită a fi rulat fiind o ofertă de 300 lei fără risc]

Presupunem că trebuie să rulăm un bonus de 300 lei la Fortuna. Am depositat 300 lei la Fortuna și am primit un bonus de 300 lei ce trebuie rulat înainte de la fi retras. Am ales partida de fotbal din Champions League under se înfruntă FC Porto vs Schalke.

Plasăm primul pariu la Fortuna cu miza de 300 lei la cota de 1.78 pe FC Porto.

Matched betting exemplu eFortuna

În cazul acesta avem o pierdere de 300 lei dacă câștigă Schalke sau meciul e un rezultat de egalitate și un câștig de 534 lei dacă câștigă FC Porto (300 lei * 1.78 = 534 lei).

Dar vrem să nu pierdem acest bonus în cazul în care FC Porto nu va reuși să câștige meciul, astfel vom plasa un pariu de tip “lay” la una dintre bursele de pariuri (în cazul nostru la Betfair) pentru a minimaliza acest risc.

Matched betting exemplu lay Betfair Exchange

Plasăm un pariu lay echivalent cu miza pariului de la Foruna și încercăm să avem acest pariu plasat la o cotă cât mai apropriată de cea de la Fortuna. În exemplul imaginii de mai sus cota de lay este de 1,80 ceea ce înseamnă că per total am rulat bonusul și vom avea următoarele situații. Dacă FC Porto câștigă atunci vom câștiga 534 lei la Fortuna dar pierdem 240 lei la Betfair, însă rămânem cu aproximativ 300 lei net per total adică valoarea bonusului. Dacă meciul se termină egal sau câștigă Schalke pierdem la Fortuna bonusul de 300 lei însă suntem câștigători la Betfair cu 540 lei practic tranferând suma bonusului în contul nostru la Betfair fiind disponibil pentru retragere imediată. Astfel indiferent de ceea ce se întâmplă în această partidă, noi am efectuat rulajul bonusului.

Acest exemplu este fictiv dar pașii expuși sunt aceeași pentru revendicarea oricărui pariu gratis sau bonus de la casele de pariuri online.

Astfel poți acumula toate bonusurile disponibile și crea un bankroll cât mai mare.

MĂRIREA SUMEI INIȚIALE ȘI CONTABILITATEA PARIURILOR

După ce ai terminat de acumulat toate bonusurile disponibile ai la dispoziție o sumă inițială, iar rolul tău este să înmulțești această sumă. Acest obiectiv este realizabil prin implementarea sistemelor și strategiilor de pariere care au rezultatele cele mai bune.

Dacă nu ai un sistem sau o strategie bine definită, sugestia noastră este să ții o evidență cât mai detaliată a pariurilor plasate. O contabilitate cât mai exactă te va ajuta la formarea unei proprii strategii de pariere ce îți va aduce beneficii pe termen lung.

Un alt element important este selectarea casei de pariuri cu cotele cele mai mari pentru evenimentul sportiv pe care vrei să pariezi. Chiar dacă câteva procente în plus nu pare foarte mult, pe termen lung aceste procente se acumulează.